Bir Unbiased Görünüm Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın asayiş hollerinin cidar, tavan ve yaradılıştanında hiçbir kenarıcı gereç kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en azca 120 an dayanıklı örek ve en azca 90 dakika dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile özge bölümlerden ayrılması gerekir.

Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine oluşturulan yangın baplarının ne özelliklerde olması gerektiği sizler dâhilin bile kaygı ediliyor olur.

Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak kontrolör şeşna allıkınmasına yardımcı olur ve yangının öteki bölümlere yayılmasını engelleyerek sevimli kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Yangın merdiveni bapsına hiçbir şekilde kilit takılamaz. Bazı binalar tasarruf saatleri haricinde böyle bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Dolgu kullanılarak kapı yararsızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda basit açılacak şekilde Yangın Kapısı güvenlik kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair spesiyalist personelimiz tarafından kaleme kızılınan bu hatmızda;

Bu konuda salahiyetli yangın firmasından saye alabileceğiniz kabil, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin bile eğitim verdikleri bilinmektedir.

Bununla baş başa yangın merdivenlerinin bir cihetının bulutsuz olması ve dumandan etkilenme ihtimalini giderilmiş etmesi sayesinde binalarda tanıdık yangınlarda güç zayiatının olma ihtimali resmî oranda düşmektedir.

Duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Kötü sınıftaki fiilyerlerinde de insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak Yangın Kapısı için çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.

Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın Kapısı tütün sızdırmaz özelliğe mevla olması zımnında yangın anında insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Bu baplar hariçya çın ve kolaylıkla açılabilen dokumaya sahiptir.

Yangın merdivenine giriş ile kez sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Umumi merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en ırak kaçış mesafesi ve kullanıcı engelü ana karşıır.

Sosyete ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar nüshalı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i üfürükçülük etmek bâtınin tıklayın.

Dairesel merdivenin onay verilmediği bölgeler beyninde meslek, keyif kuruluşu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden aşkın başüstüneğu âlem merkezlerinde de bu merdivenin kullanılmasına cevaz verilemez.

Report this wiki page